Poznávací zájezdy Kuba

NAŠE DOBRODRUŽNÉ POZNÁVACÍ ZÁJEZDY NA KUBU

Kuba – izolovaný tropický ráj v Karibském moři je doslova rájem cestovatelů. Vydejte se s námi na dobrodružné poznávání tohoto ostrova spolu se zkušeným českým i místním průvodcem. Zaměřujeme se na autentické zážitky a hluboké poznání místních zvyků, kultury, měst, přírody, ale i gastronomie a pláží.

  • 17

    Poznávací zájezd na Kubu vás vezme na ta nejzajímavější místa tohoto "ostrova svobody". Procestujeme spolu Kubu autentickým způsobem se zkušeným českým i místním průvodcem. Budeme ubytováni u místních obyvatel v soukromých penzionech zvaných casas particulares, abychom se dostali co nejblíže k místním obyvatelům. Zájezd na Kubu pořádáme v pohodovém a uvolněném tempu a přesto s bohatým programem.

    Skupiny

    Skupiny 6 - 12 osob

    Letecky

    Letecky z Prahy

    Náročnost

    Náročnost

    Komfort

    Komfort

    Města

    Města

    Příroda a venkov

    Příroda

    Památky

    Památky

    Místní život

    Místní život

    89 900 

    Záloha: 30%

    30.1. - 15.2.2025

    17

ZÁJEZDY V MALÝCH SKUPINÁCH

U našich poznávacích zájezdů na Kubu máte jistotu malých skupin. Věříme, že díky malým skupinám se během zájezdu vytvoří lepší parta, víc se toho stihne a nedochází k organizačním prodlevám. Malé skupiny také nabízejí prostor pro vaše individuální požadavky a s průvodcem se snadno domluvíte na jejich splnění.

Naše skupiny mají 6 – 12 účastníků. To znamená, že se naše zájezdy mohou rychle zaplnit a proto neváhejte s rezervací.

ODLETY

Standardně létáme z Prahy nebo Vídně, pokud je spojení lepší. Většinou se létá se společností Turkish Airlines, KLM, Lufthansa nebo jinými spolehlivými aerolinkami. V ceně zájezdu máte pochopitelně i odbavené zavazadlo. Nabízíme klientům i zvolení individuálního letu (např. klienti žijící mimo ČR atd.)

NÁROČNOST ZÁJEZDŮ

Náš poznávací zájezd na Kubu zvládne každý, kdo dokáže denně ujít pár kilometrů. V rámci programu je několik kratších, většinou půldenních, pěších výletů. Samozřejmě se budeme procházet i po uličkách měst. Nemusíte mít obavy. Zájezd je vhodný pro každého, pro koho dovolená neznamená válení se na pláži nebo u bazénu, ale má rád aktivní odpočinek.

KOMFORT PŘI CESTOVÁNÍ

Na našich zájezdech na Kubu se ubytováváme v tzv. casas particiculares. Jedná se o soukromé penziony, nebo lépe řečeno ubytování v soukromí. Je to jeden z mála povoleného soukromého podnikání na Kubě, kterým podpoříme místní obyvatele. Občané Kuby mohou pronajímat část své nemovitosti, kterou nevyužijí pro vlastní bydlení. Tyto pronajímané prostory musí splňovat určité standardy kvality, tedy čistotu a vybavení. Ve všech pokojích proto budete mít vlastní koupelnu a wc. Tento způsob ubytování přináší autentické zážitky a bližší kontakt s místními obyvateli oproti neosobním velkým hotelům.

Po Kubě se budeme přesouvat pohodlným dopravním prostředkem s klimatizací. Jeho typ závisí na velikosti skupiny.

NAVŠTÍVENÁ MĚSTA

Města na Kubě mají neopakovatelnou atmosféru a jedinečnou koloniální architekturu. Od Havany přes Trinidad, Santa Claru až po Cienfuegos. Budeme se toulat jejich uličkami a užívat si místní barevný život. Navštívíme spolu nejen významné památky, ale i nespočet barů a tanečních klubů, kde se baví místní obyvatelé. Můžete si vychutnat třeba mojito v jednom z barů, kde vysedával i Ernest Hammingway.

PAMÁTKY

Kuba je plná zajímavých památek z koloniální i předkolumbovské éry, které během našeho poznávacího zájezdu společně navštívíme.

PŘÍRODA

Kuba je tropický ráj v Karibiku a nabízí nádherné přírodní scenérie od bílých pláží přes nepropustné džungle až po kávové a tabákové plantáže. Přírodním krásám Kuby se na našich zájezdech budeme podrobně věnovat.

UŽITEČNÉ INFORMACE O KUBĚ

Až vznikne první článek o Kubě, objeví se zde

DOVOLENÁ NA MÍRU

Nevybrali jste si žádný z nabízených zájezdů? Nevadí! Rádi vám nabídneme dovolenou na míru přímo pro vás.