Autentická Kuba – poznávání ostrova svobody

89 900 

89 900 

17

Záloha: 30%

30.1. - 15.2.2025

Autentické poznávání nejhezčích koutů Kuby. Spaní u místních, příroda, pláže, města, salsa, rum, káva a doutníky

Skupiny

Skupiny 6 - 12 osob

Letecky

Letecky z Prahy

Náročnost

Náročnost

Komfort

Komfort

Města

Města

Příroda a venkov

Příroda

Památky

Památky

Místní život

Místní život

Popis zájezdu

Připravte se na nezapomenutelnou cestu do srdce Karibiku! Vydejte se s CK HAMIDI na autentický poznávací zájezd na fascinující Kubu – ostrov plný života, bohaté historie, úchvatné přírody a svůdné kubánské atmosféry. Objevte kouzlo Havany, kde se historie snoubí s modernitou a kde se na každém rohu ocitnete v centru kulturního dění. Projděte se po malebných uličkách starého města, navštivte impozantní budovy a ponořte se do fascinujícího světa kubánské hudby a tanců.

Vydejte se do Viñales, kde se v zeleném údolí tyčí impozantní skalní útvary zvané mogotes a kde se pěstuje světoznámá kubánská tabák. Prozkoumejte malebný Trinidad s jeho barvitými domy a nechte se okouzlit krásou Playa Larga s azurovým mořem, kde si můžete dopřát odpočinek na bílých plážích a užít si potápění nebo šnorchlování v průzračných vodách.

Vychutnejte si kubánskou kuchyni, ochutnejte čerstvě připravené mořské plody a prožijte kulinářský zážitek v tradičních kubánských restauracích. Nechte se unést rytmem sals a zažijte jedinečné setkání s kubánskou kulturou, ať už na živých koncertech, v barech nebo na ulicích.

Kubu spolu zažijeme zcela autenticky, protože budeme bydlet v tzv. casas particulares, tedy soukromých domech u místních obyvatel, pro které je pronájem pokojů jedním z mála povolených způsobů podnikání.

Na této stránce najdete podrobný itinerář a další informace o našem 15-ti denním zájezdu. Prohlédněte si fotografie a nechte se inspirovat k dobrodružství na Kubu!

Program zájezdu

DEN 1 - odlet

Odlet z Prahy s jedním až dvěma přestupy do Havany

DEN 2: Vítejte na Kubě!

Přiletíme na Kubu a dopravíme se do Havany, kde se ubytujeme v typické kubánské "casa particular" - rodinném penzionu. Podle času příletu bude čas na první procházku ulicemi Havany a nasávání kubánské atmosféry.

DEN 3: Havana - klasická auta a historické centrum

Ráno si vychutnáme snídani a vydáme se na dobrodružnou projížďku po Havaně v klasickém americkém autě. Projedeme se kolem Plaza de la Revolución, podél Malecónu, uvidíme Hotel Nacional a Capitolio. Po projížďce se vydáme na procházku po historickém centru Havany, kde nás čeká nádherná kubánská architektura a pulzující atmosféra. Odpoledne a večer je volný čas pro individuální poznávání města.

DEN 4: Havana - podrobnější průzkum města

Dnešní den se ještě hlouběji ponoříme do prozkoumáváni Havany. Můžeme navštívit Muzeum rumu Havana Club, procházet se po obchůdcích na ulici Obispo, navštívit místa spojená s Ernestem Hemingwayem, jako je hotel Ambos Mundos nebo bar El Floridita. Večer si můžeme užít ceremoniál s dělovými výstřely v Castillo El Morro.

Navštívíme také některý z proslavených barů, abychom si vychutnali pravé mojito a kdo bude chtít, může vyrazit na salsu.

DEN 5: Cesta do Viñales

Po snídani se vydáme na cestu do Viñales, malebné vesnice v údolí s impozantními skalními útvary zvanými mogoty. Ubytujeme se v "casa particular" ve Viñales a odpoledne a večer si můžeme užít klidnou atmosféru vesnice a malebné výhledy.

DEN 6: Viñales - Tabáková farma a pěší turistika

Ráno se vydáme na túru do údolí a navštívíme tabákovou farmu. Seznámíme se s procesem pěstování a zpracování tabáku a ochutnáme kubánské doutníky. Odpoledne se vydáme na procházku do údolí, kde si vychutnáme krásný západ slunce nad Viñales.

DEN 7: Soroa, Las Terrazas a Playa Larga

Dnes se vydáme na výlet k vodopádu Salto Arcoiris v Soroa a pak do ekoturistické vesnice Las Terrazas, kde vysadíme strom a podpoříme tak zalesňování Kuby. Po obědě v Casa de Campesino pokračujeme dále na jih k Playa Larga, malebné oblasti na pobřeží zvané Zátoka sviní, a ubytujeme se v "casa particular".

DEN 8: Playa Larga - Sendero del Enigma a potápění v Cueva de los Peces

Ráno navštívíme přírodní rezervaci Sendero del Enigma de las Rocas a pokusíme se zahlédnout krokodýly, netopýry a kraby. Odpoledne si užijme koupání a šnorchlování v Zátoce sviní, kde se můžeme potápět v jeskyni Cueva de los Peces.

DEN 9: Cienfuegos, Laguna Guanaroca a Trinidad

Po snídani se vydáme do Cienfuegos, známého jako "Perla jihu" s Francií ovlivněnou architekturou. Navštívíme Laguna Guanaroca a pak se přesuneme do Trinidadu, barvitého a živého koloniálního městečka. Večer si můžeme zatančit salsu na "Las Escalinatas" nebo v některém z barů s živou hudbou.

DEN 10: Trinidad - Valle de los Ingenios

Dnes navštívíme Valle de los Ingenios, kdysi rozsáhlou plantáž cukrové třtiny. Projedeme se po oblasti a dozvíme se o historii pěstování cukru a o životě otroků na plantážích. Po obědě si můžeme prohlédnout umělecké galerie v Trinidadu nebo si dát kubánský koktejl "cancháncharra".

DEN 11: El Cubano a Playa Ancón

Ráno se vydejme do přírodní rezervace El Cubano, kde si můžeme dopřát osvěžující koupání ve vodopádu. Odpoledne se můžeme vykoupat a odpočinout si na krásné pláži Playa Ancón.

DEN 12: Santa Clara a Remedios

Dnes se vydáme do Santa Clary, kde se nachází mauzoleum Che Guevary. Prohlédneme si město a potom se přesuneme do Remedios, malebného městečka, které se pyšní tradičními festivaly. Navštívíme muzeum cukru a vydejme se do přírodní rezervace Rancho Querete, kde si můžeme užít oběd.

DEN 13: Cayo Santa Maria - relax na pláži

Dnes se vydáme na lodí do Cayo Santa Maria, ostrova s nádhernými plážemi. Užijeme si celý den na pláži a odpočineme si v ráji pro plavce.

DEN 14: Varadero - nejhezčí karibské pláže

Dnes se přesuneme do Varadera, nejznámějšího plážového letoviska na Kubě. Ubytujeme se v "casa particular" v blízkosti pláže a můžeme si užít poslední hodiny na pláži a nákupy suvenýrů.

DEN 15: Varadero - závěrečný relax

Poslední pobytový den věnujeme odpočinku na krásné pláži, případně jinými aktivitami podle chuti a nálady

DEN 16 - 17 - návrat

Přesun do Havany na letiště a odlet do Prahy s přestupem

Co mám v ceně?

  • letecká doprava: Praha - Havana - Praha s odbaveným zavazadlem 23 Kg, s 1 - 2 přestupy
  • ubytování: 15x pokoj v casa particulares s vlastním sociálním zařízením
  • strava: snídaně každý den, 5x oběd
  • přesuny: veškeré místní transporty klimatizovaným mikrobusem
  • český průvodce: po celou dobu
  • místní průvodce: po celou dobu
  • všechny vstupy: včetně všech poplatků za povinné místní průvodce
  • informační materiály
  • pojištění proti úpadku CK

Co nemám v ceně?

  • cestovní pojištění a pojištění storna
  • stravu kromě uvedené
  • spropitné pro místní řidiče a průvodce
  • víza (750 Kč)
  • příplatek za 1 lůžkový pokoj 10 500 Kč

Důležité informace

  • zájezdy se konají v malých skupinách maximálně 12 účastníků
  • odlet je z Prahy s jedním nebo dvěma přestupy
  • přesuny po Kubě probíhají v soukromém mikrobusu
  • český průvodce je přítomen po celou dobu zájezdu
  • místní průvodce a řidiči jsou také přítomni po dobu zájezdu
  • Zájezd není fyzicky náročný, musí se pouze počítat s vyššími teplotami vlhkostí a občas delšími přesuny
  • po celou dobu zájezdu je k dispozici pitná balená voda
  • ubytování je zvoleno v tzv. casas particulares, což jsou soukromé guest housy v rukou místních obyvatel. Pokoje mají vlastní koupelnu
  • minimální počet závazně přihlášených účastníků pro konání zájezdu je 6
  • pro vstup na Kubuje podmínkou:​​
    • být držitelem platného cestovního pasu s expirací (platností do) minimálně dalších 6 měsíců od vstupu do země
    • elektronická víza vyřídí CK
  • na Kubě nefungují mezinárodní platební karty
  • žádná povinná očkování na Kubu nejsou, doporučujeme ale být naočkován minimálně na hepatitidu typu A a břišní tyfus. Doporučujeme konzultovat cestu v centrech cestovní medicíny

Termíny

30.1. - 15.2.2025

FOTOGALERIE ZE ZÁJEZDU

Fotky řeknou víc než tisíc slov

Průvodci zájezdu

Petra Pavlíková

Průvodkyně

„Život bez cestování si neumím představit. Je příliš krátký a krásných míst je jako hvězd na nebi.“

Petry zájem o cestování nebere konce a tak zájem spojila s další touhou a to předat poznání dál. Průvodcování pak byla trefa do černého, kde se začala cítit jako ryba ve vodě. K Blízkému východu se nejprve dostala přes studium politické filosofie a z oblastí, které navštívila ji nejvíce zlákaly pestré barvy a kultura ovlivněná islámem i nekonečná nádhera pouští a hor. Vždy se snaží vnímat místa skrz pestrou strukturu historie, kultury, zvyklostí, chutí a vůní a hlavně života místních obyvatel, který nejraději zachycuje na fotkách. Vyhledává i netradiční zákoutí a zajímají jí příběhy, aby vám pak mohla sdělit co nejvíce. Má ráda pivo a nesnáší nudu. Úsměv na tváři, energie a pohodová nálada ji neopouští a žádný problém není dost velký na to, aby se nedal vyřešit.

Termíny

30.1. - 15.2.2025

REZERVACE ZÁJEZDU

Vyplňte jednoduchý formulář a do 24 hodin Vám mailem pošleme všechny informace a dokumenty k závaznému přihlášení.
Nechce se vám vyplňovat? Nevadí, pošlete nám mail nebo zavolejte na +420 777 223 024