Poznávací zájezdy Saúdská Arábie

NAŠE DOBRODRUŽNÉ POZNÁVACÍ ZÁJEZDY DO SAÚDSKÉ ARÁBIE

Saúdská Arábie, tajemné království, které bylo donedávna před turisty uzavřeno, se otevřelo světu. Poznejte s námi na našich zájezdech mýty opředenou pouštní zemi, která stále nabízí autentické cestovatelské zážitky. Prožijte neobyčejné dobrodružství v poušti a divokých horách. Poznejte jedinečné historické dědictví, pohostinnost místních obyvatel, islámskou kulturu ve své čisté podobě a spoustu zážitků, které jinde neprožijete.

  • 14

    Vyrazte s námi off-roadem do tajemné Saúdské Arábie, pouštního království, které bylo donedávna uzavřené před světem. Přidejte se k pečlivě připravenému zájezdu s vědcem Lukášem Synkem, který zde čtyři roky žil a procestoval zemi křížem krážem. Výprava je kombinací poznávacího zájezdu a outdoorové akce.

    Skupiny

    6 - 10 osob

    Letecky

    Praha

    Náročnost

    Náročnost

    Komfort

    Komfort

    Města

    Města

    Památky

    Památky

    Příroda a venkov

    Příroda

    Místní život

    Místní život

    76 900 

    Záloha: 30%

    3.2. - 16.2.2025

    14

ZÁJEZDY V MALÝCH SKUPINÁCH

U našich poznávacích zájezdů do Saúdské Arábie máte jistotu malých skupin. Věříme, že díky malým skupinám se během zájezdu vytvoří lepší parta, víc se toho stihne a nedochází k organizačním prodlevám. Malé skupiny také nabízejí prostor pro vaše individuální požadavky a s průvodcem se snadno domluvíte na jejich splnění.

Naše skupiny mají 6 – 10 účastníků. To znamená, že se naše zájezdy mohou rychle zaplnit a proto neváhejte s rezervací.

ODLETY

Standardně létáme z Prahy nebo Vídně, pokud je spojení lepší. Většinou se létá se společností Pegasus nebo Turkish Airlines. V ceně zájezdu máte pochopitelně i odbavené zavazadlo. Nabízíme klientům i zvolení individuálního letu (např. klienti žijící mimo ČR atd.)

NÁROČNOST ZÁJEZDŮ

Fyzická náročnost výpravy do Saúdské Arábie je spíše nízká – max. půldenní vycházky po cestách, někdy i pískem nebo kamenitým terénem. Přes den může být horko (očekávejte 25-35 °C před den, 15-20 °C v noci), zřídka se může vyskytnout přeháňka nebo bouřka. Po většinu cesty budeme mít velká komfortní auta. Denně strávíme na silnicích 2-4 h, dva dny budeme mít delší přesuny. Zavazadla nosíme pouze od auta/taxi do hotelu nebo od auta ke stanu.

KOMFORT PŘI CESTOVÁNÍ

Hotely v největších městech Saúdské Arábie mají evropský standard (3-4*) s dvoulůžkovými pokoji. Mimo velká města očekávejte spíš obyčejnější, ale čisté a vyzkoušené hotely – obvykle apartmány se dvěma ložnicemi. Menší hotely často neposkytují ručníky (vezměte si vlastní). Wi-fi je vždy k dispozici. Zásuvky britské nebo obojetné evropsko-britské, průvodce navíc rozdá „jemenské redukce“.

Táboříme na divoko, na pěkných místech, obvykle na krásném hygienicky certifikovaném písku/štěrku. Vezměte si vlastní stan, karimatku a spacák (nejlépe tzv. třísezónní nebo dva letní do sebe). Vybavení na vaření, koberec k ohni, dřevo bude zajištěno (večeře a snídaně připravuje průvodce). Při kempování nemáme žádné hygienické zázemí kromě barelu s čistou vodou na mytí rukou či lehké opláchnutí (vlhčené ubrousky situaci jistí). Ráno po kempování zastavíme u první velké mešity, kde bývají umývárky a záchody.

NAVŠTÍVENÁ MĚSTA

Většina měst v Saúdské Arábii nenabízí mnoho turistických zajímavostí a nejsou moc příjemná pro pobyt. Vše je orientováno na automobilový provoz. Města mají často neosobní hypermoderní charakter vysokých mrakodrapů a obchodních domů. Existuje ale pár výjimek a na ty se zaměříme. Jedním z nich je druhé nejposvátnější město muslimů Medína, kterou navštívíme na začátku zájezdu. Jedním z mála měst v Saúdské Arábii, které si dochovalo svůj historický ráz je pak Džidda se svým barevným historickým centrem (UNESCO), úzkými uličkami a autentickými trhy. Obě tato města na našem zájezdu navštívíme a k tomu několik dalších menších městeček a vesnic.

PAMÁTKY

Království Saúdské Arábie, kde  se zrodil islám, skrývá neobjevené poklady jako například velkolepé nabatejské hrobky (saúdská Petra), staré pevnosti, pozůstatky Hedžazské železnice a prehistorické skalní rytiny. Tyto zajímavosti se nacházejí především v severozápadní části země, na kterou se náš zájezd zaměřuje.

PŘÍRODA

Saúdská Arábie je královstvím nádherné, divoké a nespoutané přírody. Během outdoorové části naší výpravy se zaměříme na fantastické skalní útvary, nádherné kaňony plné zeleně a samozřejmě i písečné pouště. Uděláme si několik off road i pěších výletů, abychom se se saúdskou přírodou více seznámili. Vykoupem,e se i v nádherně čistém a bohatém Rudém moři.

UŽITEČNÉ INFORMACE O SAÚDSKÉ ARÁBII

Až vznikne první článek o Saúdské Arábii, objeví se zde

DOVOLENÁ NA MÍRU

Nevybrali jste si žádný z nabízených zájezdů? Nevadí! Rádi vám nabídneme dovolenou na míru přímo pro vás.